Успjешно одржана прва Тројка из блока у Франкфурту!

Дана, 22. и 23. јуна, први пут одржана је манифестација „Дани културе Србијеˮ у Франкфурту.

На Росмаркт тргу, у строгом центру града, грађани су имали прилику да се упознају са српском културом, језиком, пјесмом, игром, глумом, кухињом, православљем и традицијом. У склопу такве дводневне манифестације одржана је и по први пут у овом граду Тројка из Блока! Јако сунце и велика температура није омела више стотина људи да учествује, навија, бодри и учини добро дјело. За овај богати викенд сакупљено је укупно 2.190 €.

Турнир се одржао два дана у склопу програма манифестације и реакције су биле итекако позитивне.

Први дан турнир су отворили генерални конзул Србије у Франкфурту господин Бранко Радовановић и старјешина храма Васкрсења Господњег отац Симон Туркић. Шампион првог дана турнира био је амбициозни и талентовани Ђорђе Игњатовић.

Други дан смо имали ту част да нам приђу и опробају се у шутирању тројки његово преосвештенство владика Григорије, епископ диселдорфски и све Њемачке и његово преосвештенство владика Методије, епископ диоклијски.

Турнир су отвориле даме из компаније Ер Србија, која је на дан турнира објавила да побједник добија бесплатну повратну авионску карту Франкфурт – Београд. Заслужени побједник другог дана турнира био је миљеник франкфуртске публике и већ сада велики шампион, једанаестогодишњи Филип Малушић!

У суботу се, послије Тројке из блока одржала и Журка из Блока у Cafe Bar Sonnenschein (Habsburgerallee 8). Ово је већ друга акција у овом локалу, након зимског Пикада из блока! Одазов је био и више него одличан и атмосфера крајње позитивна.

Овом приликом желимо да се од срца захвалимо власницима локала Синиши Ђукићу и Дражену Ерцегу на безрезервној подршци, организацији журке, домаћинском дочеку и присуству на Тројци из блока у недељу!

Наравно, све ово би било мање вриједно да нису била присутна дјеца. Дјеца фолклораши који грчевито покушавају да ухвате корак играча до себе. Дјечији хор који стидљиво али прилично сигурно пјева дјечије пјесмице. Мали Алекса који је два дана са нама сакупљао лопте по терену, прецизно и са најозбиљнијим ставом као да се ради о битном послу.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим посјетиоцима који су били присутни на првој Тројци из блока у Франкфурту. Посебне заслуге за успјешан викенд иду свим волонтерима читаве манифестације, од скупљача лопти до људи који су монтирали кош, бину и све остало.

На крају, једно велико хвала генералном конзулу Србије у Франкфурту, господину Бранку Радовановићу који нас је позвао да будемо дио манифестације и оцу Симону Туркићу који нам је дао благослов за одржавање турнира у склопу манифестације и генерално рад на хуманитарном пољу.

Сав новац биће усмјерен за помоћ породици Гарић из мјеста Гојчин у општини Калесија, федерација БиХ.