Вишеград за породицу Бован!

Наша вредна екипа волонтера из Вишеграда одлучила је да подигне цео град на ноге и помогне породици Бован организујући низ догађаја „из блока“ и на тај начин прикупили су 3.696,7 КМ за своје суграђане!

У селу Добрун у општини Вишеград живи и вриједнo ради шесточлана породица Бован. У алтернативном смјештају, наду за љепше сутра гаје отац Милан, који је био као војник у одбрамбено-отаџбинском рату – припадник специјалне јединице, мајка Мирјана и њихових четворо дјеце: Срђан (19), Александра (16), Анђела (14) и Јована (11).

Приликом посете, све чланове и волонтере емотивно je дирнула прича породице Бован, па је после Биоскопа из блока одржаног у марту и краће паузе због забране окупљања 3. јула покренута је лавина догађаја па су тако организовани:

  • Бродић из блока са бродићем Марија, прикупљено 256 КМ
  • Залогај из блока у Кафе пицерији Спорт, прикупљено 200 КМ
  • Кафа из блока у ресторану код Зоке, прикупљено 131 КМ
  • Кафа из блока у кафетерији Барон, прикупљено 123 КМ
  • Шишање из блока у Фризерском салону Шишка, прикупљено 50 КМ
  • Копи пејст из блока у Фотокопирници Тамара, прикупљено 68,70 КМ
  • Кајак из блока у CAT Kanjon Adventure, прикупљено 190 КМ

И 13. јула, уз сарадњу Српске православне цркве – општина Стари Брод, организовано је донаторско вече у хотелу „Вишеград“. То вече смо грађанима Вишеграда презентовали наш рад у Србији и Републици Српској уз пар кратких филмова. Наши волонтери из тог града су нам се придружили па смо заједно угостили многе донаторе. Уз пријатно дружење наши гости су нам донирали 2.678 КМ за породицу Бован.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су били део ових догађаја, и дали свој допринос да породица Бован зна да није сама. Позивамо све који су у могућности да нам се прикључе у наредним хуманитарним догађајима, а хумане суграђане Вишеграда поздрављамо до следећег виђења!