Завршени радови код Лукића и Савановића!

Доласком љепшег времена и отпочињањем сезоне грађевинских радова створила се и могућност да урадимо завршне радове код породица Лукић из Горњег Јеловца и Савановић из Бања Луке. Породицама смо у току прошле године изградили и комплетно опремили породичне куће, а том приликом због доласка зиме и хладнијих температура које не погодују бетону, морали смо да преостале радове, конкретно ради се о изградњи стаза око куће (тротоара), пренесемо за ову годину.

Да подсјетимо, породицу Лукић чине самохрани отац Мирослав који брине о своје четворо дјеце: Здравко (19), Драгана (17), Зоран (11) и Јована (8). Изградња куће и опремање једног спрата коштала је: 58.997,06 КМ, а када на ту вриједност додамо износ од: 1.061,00 КМ који је утрошен на израду стазе долазимо до укупне вриједности пројекта од: 60.058,06 КМ.

Лукићи испред нове куће приликом наше последње посете

Породицу Савановић чине родитељи Жељко (38) и Сузана Савановић (34) и њихово чак десеторо дјеце: Драгана (16), Викторија (15), Немања (12), Милана (10), Ивана (9), Жељка (7), Милан (6), Сунчица (4) и близанаци Лана (3) и Ненад (3). Породици смо такође изградили кућу, али смо због потребе већег животног простора опремили и приземље и спрат куће, а на пројекат је утрошено: 89.661,65 КМ. Када на овај износ додамо и износ од: 1.008,93 КМ утрошен на израду стазе долазимо до укупне вриједности помоћи од: 90.670,58 КМ што је вриједносно до сада највећи пројекат наше хуманитарне организације.

Тако да су и ови пројекти који су коштали нешто више од 150.000,00 КМ и којима смо помогли да 14-оро дјеце добију нове куће на крају успјешно завршени. Свим донаторима наше организације преносимо ријечи захвланости и поздрава од породица Лукић и Савановић. Требали су заиста надљудски напори да се скупе средства и обезбиједе оваква два пројекта, али уз Божију помоћ и заслугом наших донатора успјели смо да их приведемо крају. Нека нам зато и убудуће служе као подстрек да само заједничким снагама можемо да остваримо све.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи