Најновије вести

Божићнe акцијe у Приједору

Као и сваке године у оквиру Божићне акције коју организује Хуманитарна организација Срби за Србе, тако су се и ове године чланови и пријатељи организације из Приједора организовали и спровели акцију прикупљања средстава и помоћи социјално угроженим породицама. Идеја Срби за Србе живи у Приједору већ дуго година и сваке године доноси све боље и боље резултате, помјерајући границе у скупљеним средствима и активирањем све већег броја људи који су спремни да помогну.

Детаљније...

Божићни билијар турнир у Шапцу

Хуманитарна организација Срби за Србе у оквиру Божићне акције 2018. организовала је низ догађаја широм света. Екипа волонтера из Шапца је 13. јануара у билијар клубу Mosconi одржала хуманитарни турнир у билијару. Од пријава такмичара и од донација гостију прикупљено је 20.000 динара и 20 евра!

Детаљније...

У децембру 7.314 СМС порука на 7763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је почетком марта 2015. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије у сарадњи са мобилним оператерима Телеком, Теленор и Вип. Путем хуманитарног СМС броја 7763 у току децембра пристигло је укупно 7.314 порука, а од почетка акције укупно 103.121 порука.

Детаљније...

Покренут СЗС хуманитарни број у Р. Српској

Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је од 1. јануара 2018. године свој хуманитарни број 17763 у Републици Српској и Федерацији БиХ. Позивом из фиксне или мобилне мреже на хуманитарни број 17763 донатори прилажу 2 конвертабилне марке за помоћ социјално угроженим и вишедетним породицама на простору Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Детаљније...

Фуца из блока отворила седму сезону!

Борба против сиромаштва почела је у Теслићу! Седма сезона спортско-хуманитарног пројекта Хуманитарне организације Срби за Србе отворена је са првим турниром ФУЦА ИЗ БЛОКА! Сјајна, вредна и пожртвована екипа волонтера из Теслића организовала је турнир у фудбалу и окупила чак 28 екипа и много више гостију.

Детаљније...

СЗС месечни извештај за децембар

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у свом месечном билтену за децембар (доступна је и ПДФ верзија) представља преглед активности и спроведених акција помоћи угроженим породицама и деци широм Балкана. Уколико желите да примате редовне месечне и годишње извештаје наше организације пошаљите нам емаил на: organizacija@srbizasrbe.org

Детаљније...

Срби за Србе примили Орден Р. Српске!

На дан државности Републике Српске, 9. јануара 2018. године, у склопу централне прославе у Бањалуци, председник Републике одликовао је истакнуте колективе и појединце. Хуманитарна организација Срби за Србе одликована је орденом Крст милосрђа, за дугогодишњи признати хуманитарни рад и помоћ вишечланим породицама широм Балкана.

Детаљније...

Бадње вече у Лозани

У сарадњи са црквеном општином СПЦ Св. Три Јерарха у Лозани и благословом оца Богољуба Поповића, представници Хуманитарне организације Срби за Србе Швајцарска присуствовали су 6. јануара литургији која се одржавала у лозанској катедрали за Бадње вече. Присуство наших чланова је имало за циљ упознавање Срба у Лозани са досадашњим радом организације и активностима које спроводимо у Швајцарској.

Детаљније...

Мир Божији, Христос се роди!

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ жели да честита Божић свим православним хришћанима који га славе по Јулијанском календару, свим донаторима, члановима и пријатељима широм света у нади да ћемо у 2018. години помоћи још више српске деце и њихових породица широм Балкана. МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Детаљније...

Тужна прича породице Пржић

Шесторо чланова породице Пржић живи у катастрофалним условима у селу Могила на Косову и Метохији. Њихова живот пролази у једној собици, без купатила, без сигурних примања и без наде у боље сутра! У неусловној соби, у старој и разрушеној кући, живе родитељи Срђан и Јелена и деца Анастасија (8), Кристијан (7), Милица (5) и најмлађи Лука који се родио пре само месец дана.

Детаљније...