Биоскоп из блока одржан у новембру и децембру

Након тридесет девет пројекција филма „Ви идите – ја нећу” које су одржане у марту, априлу, мају, јуну, септембру и октобру широм света, Биоскоп из блока настављен је и у новембру и децембру када је одржано још шест нових пројекција!

Хуманитарна организација Срби за Србе већ више од четрнаест година промовише активан начин борбе за светлију и бољу будућност нашег народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама, а овом приликом, одлучили смо да ове године дамо свој допринос у неговању културе сећања и тиме обележимо три важне годишњице:

  1. Петнаест година од мартовских прогона српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије
  2. Двадесет година од почетка НАТО агресије на СР Југославију
  3. Двадесет четири године од НАТО бомбардовања Републике Српске

Уз помоћ наших волонтера, донатора и пријатеља организације, успели смо да ову велику хуманитарну акцију организујемо у ЧЕТРДЕСЕТ ПЕТ градова широм света. Цифра која је сакупљена у акцији Биоскоп из блока је невероватних 12.610 евра!

Оно што нам је посебно драго и на шта смо веома поносни, филм се приказује са благословом Митрополита Амфилохија, а продукција Александрија Филм на челу са редитељем филма Хаџи-Александром Ђуровићем је исти уступила бесплатно за ову хуманитарну акцију. Сва прикупљена средства биће искориштена за помоћ породицама на Косову и Метохији у склопу Васкршње акције Хуманитарне организације Срби за Србе.

 

  1. Пројекција у Котор Вароши одржана је 24. новембра у Центру за културу, спорт и информисање од 19 часова. Укупно је прикупљено 78 КМ, а пројекцији је присуствовало тридесетак људи.
  2. Пројекција у Стапару одржана је 30. новембра у Основној школи Бранко Радичевић од 17 часова. Укупно је прикупљено 6.000 динара, а пројекцији је присуствовало преко тридесет људи.
  3. Пројекција у Челинацу одржана је 01. децембра у Центару за културу, физичку културу, образовање и информисање од 19 часова. Укупно је прикупљено 206 КМ, а пројекцији је присуствовало двадесетак људи.
  4. Пројекција у Шапцу одржана је 12. децембра у Културном центру од 18 часова. Укупно је прикупљено 13.500 динара, а пројекцији је присуствовало преко педесет људи.
  5. Пројекција у Богатићу одржана је 25. децембра у Сали КОЦ-а од 13 часова. Укупно је прикупљено 13.900 динара, а пројекцији је присуствовало преко сто људи.
  6. Пројекција у Угљевику одржана је 30. децембра у Центру за културу Филип Вишњић од 20 часова. Укупно је 200 КМ прикупљено, а пројекцији је присуствовало тридесетак људи.