Божић Бата стигао у Бобанов нови дом!

Божић Бата је ове године стигао код Милутиновића из Добрице, малог банатском места код Алибунара и донео им ни мање ни више него нови дом. Била је ово прва акција наше хуманитарне организације у 2020. години, а са причом о Бобану Милутиновићу и његовој породици и надом да ћемо их што пре помоћи, завршили смо више него успешну 2019. годину у којој смо помогли чак 214 породица.

Док су његови вршњаци за Божић пожелели слаткише, играчке, нови телефон или рачунар, јунак наше Божићне приче Бобан пожелео је, како он каже, само једно нормално купатило да има где да се окупа и собу у коју би могао да позове другаре.

Купатило Милутиновића у старој кући

На ове искрене и сложићете се са нама, ипак скромне жеље једног малог дечака, нисмо никако могли да останемо имуни, па смо у децембру 2019. године покренули велику акцију како би те жеље и испунили, а прича о Бобану, али и малој Дуњи и Ивану код којих ће Божић Бата такође ускоро да стигне, никога није оставила равнодушним.

За помоћ породици Милутиновић јавио нам се заиста велики број донатора, а први су у помоћ притекли наши дугогодишњи донатори Срби из Кине, који су донацију за месец август у износу од 1.415 евра наменили за помоћ породици Милутиновић. Такође, организовани су Пикадо из блока у Новом Саду, Пикадо из блока у Шпрајтенбаху и Пикадо из блока у Пожеги, а све је својом великодошношћу засенио Рођендан из блока одржан у Мелбурну. Морамо да споменемо и да је највећи део средстава за помоћ породици прикупљен на прошлогодишњој Тројци из блока одржаној у Новом Саду.

Милутиновићи су у старој кући имали само једну собу

Бобан (11) има још три сестре Бобану (13), Санелу (8) и Александру (3) и два брата Дарка (5) и Лазара који има годину дана. Са оцем породице Аленом и мајком Пауницом договорено је да породици узмемо кућу у Добрици како не би морали да се селе, што смо почетком ове године и учинили. За 1.887.000 динара купљена је кућа која је одмах била усељива. Притом смо донирали још један кревет на спрат, тросед и веш машину па је вредност читаве акције износила: 1.987.435 динара.

Тако смо сви заједно исписали и испричали још једну причу у којој је шесторо малишана од Божић Бате добило нову кућу, а ми блажене осмехе док на сликама гледамо весела лица ове деце. Додуше, било је ово само прво поглавље од три која намеравамо да испишемо у оквиру Божићне приче, а нови дом очекују и породице Насковић из Одевца на Косову и Метохији и Денкић из Бољеваца код Сурчина.

Живот ипак није бајка, иако их свакодневно исписује и у чијем исписивању се надамо да бар једним малим делом сви заједно учествујемо. На то нас кроз страдања и пошасти често подсећа и опомиње. На путу ка благостању и лагодном животу коме сви стремимо, заборавили смо да са страхом за живот и ограничењима у кретању, недостатком лекова и основних животних намирница велики број наших сународника на Косову и Метохији живи сваки дан, а последња пошаст изазвана вирусом корона код већине породица које помажемо није изазвала никакве промене у животу, нити су тренутну ситуацију назвали „кризом”.

Зато бригу и страх које сви осећамо за сутрашњицу, нека у ове дане када дочекујемо највећи хришћански празник Васкрс, замени брига и страх према ближњима. Да се својих ближњих сећамо сваки дан у току године, да нас страдања и пошасти не би поново морали опомињати на то.

Тренутно војујемо битку против короне чији је слоган будимо уз сиромашне и позивамо све наше донаторе да се и овај пут укључе у складу са својим могућностима. Заједно можемо све, то смо небројено пута доказали до сада. Заједно ћемо победити!

Рачуни и потврде финансиране помоћи