Фотографија која je oбележила годину! Насмејана Марта (14) у новој кући! (видео)

Потресне фотографије мале Марте (14) и њене породице обишле су Србију и свет крајем 2021. године. Девојчица која је учила под јорганом, у земљаној кући без струје и воде имала је само једну жељу, која јој је управо остварена!Трагови тешке материјалне ситуације више нису видљиви на лицима деце

Много је боље него што је било, много више соба, услова за живот. Имамо купатило, кухињу, све је сређено! Пут до школе је много бољи, није блатњав. Не морам више да се преобувам и носим чизме – раздраганим гласом поделила је утиске о новој кући, мала Марта.

Иако смо пре неколико месеци објавили да је прикупљено више од 100.000 евра наменских донација, сама реализација акције потрајала је услед потраге за одговарајућом кућом. Кућа са 36 ари плаца у селу Породин, у општини Жабари успела је да испуни жеље саме породице да њени најмлађи чланови имају одличне услове за психо-физички развој и срећније детињство. Укупна вредност пројекта износи 4.764.292 динара. Преостала средства прикупљена у овој акцији биће усмерена на помоћ угроженим породицама широм Балкана.

Некад и сад

Сложно до самог краја!

Рекордан број донатора још једном је доказао да нема великих дела без слоге и љубави. Овом приликом захваљујемо се свим приложницима а посебно Митрополији црногорско-приморској, Ненаду Поповићу који је претрчао 1300 км за малу Марту, Србима у Кини, студентима из Виндзора који су организовали Слаткише за топли дом, Фондацији Регистар националног интернет домена Србије као и учесницима хуманитарних догађаја Књига за осмех у Београду и Журка из блока у Звечану. Такође, захваљујемо се свим добротворима који су, у директном контакту са породицом, помагали на различите начине.

Некада је ситуација била безизлазна, док данас у новој кући деца имају све што им је потребно

Подсетимо, мајка Данијела, као мала изгубила је вид, док је отац Здравко имао тешке повреде ногу. Због тога, Марта је од малена морала да помаже родитељима и да се стара о брату Здравку (5) и сестри Здравкици (2).

Хвала свим добрим људима и организацији Срби за Србе што су нам помогли да добијемо кућу! – биле су речи мaле Марте на самом крају наше посете.

Тугу и неизвесност заменили су осмех и спокој!

Некад и сад

И заиста, не постоје речи којима бисмо могли да дочарамо последње минуте проведене са Мартом и њеном породицом. Хиљаде добрих људи направило је још један подвиг за памћење, а радост и срећу коју смо поделили са породицом Јовичић-Новаковић остаће заувек урезана у нашим срцима!

 

Некад и сад

Рачуни и потврде финансиране помоћи