Храбра мајка Ивана коначно je дочекала да њена деца имају нормалне услове за живот!

О мајчинској љубави испеване су песме, испричане су многе приче а ми смо се потрудили да нову СЗС акцију помоћи посветимо великој храбрости и пожртвовању мајке Иване Ивановић! 

Некад и сад

Ова самохрана мајка свим силама се трудила да Николи (23) и Ђорђу (18) обезбеди нормалне услове за живот у селу Клиновац крај Бујановца. Након развода, вратили су се у Иванин породични дом. Пошто су имали само једну функционалну собу у којој су биле Иванина мајка и баба, није било друге него да сиђу у подрум. Ивана је успела да подигне кредит и позајми новац како би колико-толико средила простор. Ипак, услови су били далеко од идеалних јер је Ивана запослена на минималцу као кројач, па није успела да уради све што је било потребно.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је доградила купатило, поставила нови кров, адаптирала две просторије и ходник на спрату, заменила столарију и репарирала спољни зид куће који је био у лошем стању. Вредност помоћи износи 1.983.727 динара.

У нашој завршној посети готово да нисмо могли да препознамо кућу. Шарени балони, натпис добродошлице и свечана трпеза најбољи је приказ јужњачке гостољубивости и велике захвалности нашој организацији и донаторима који су се укључили у акцију. За ову прилику, мајка Ивана поклонила нам је вредан поклон, у виду слике на којој се налази манастир Прохор Пчињски.

Браћа Китановић коначно су добила све што је потребно за нормалан живот. Захваљујемо се свим донаторима на донаторској вечери у Београду и Новом Саду на којима су прикупљани добровољни прилози за ову хуманитарну акцију. Нажалост, хиљаде деце и даље живи у тешким условима. Ипак, ова лепа акција дала нам је ветар у леђа како бисмо наставили да радимо оно што најбоље знамо и умемо. Позивамо све донаторе да нам се прикључе у новим акцијама помоћи широм Балкана!

Некад и сад

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи