Још један трактор за Србе у Српској!

У целој Републици Српској бројне су вредне и поштене српске вишедетне породице којима је потребна помоћ, а чест захтев са којима се чланови Хуманитарне организације Срби за Србе срећу јесте управо да се за породицу, која се помаже, набави трактор како би се она бавила пољопривредом и тако себи обезбедила средства за живот достојан 21. века. Тако је недавно трактор у вредности од 5.800 КМ уручен вредном брачном пару који се бори за бољу будућност своје предивне дечице. Отац Његош и мајка Татјана имају пет прелепих ћерки: Марију (11), Милицу (7), Наташу (6) и близнакиње Соњу и Сању .

 
На сваком кораку види се колико труда Његош и Татјана улажу како би својој деци обезбедили пристојан живот – у бившој згради полиције уредили су просторије у којима живе; у близини имају шталу где држе краву, јуницу и два телета и баве се производњом млека; направили су летњу кухињу; на три њиве су посејали поврће.
У месецу августу за чак четири породице у Републици Српској су набављени трактори  и посебни прикључци за тракторе! 
Најпре су за деветочлану породицу Марковић из Милиног села код Лопара купљени полован трактор ИМТ 560 и шумске карете за извлачење и превоз дрва.
Затим су за деветочлану породицу Поповац из села Љубомир код Требиња купљени трактор и плуг, који ће им помоћи у обрађивању земље и сејању и вађењу кромпира који продају локалним хотелима и ресторанима.
Пре неколико дана чланови Хуманитарне организације Срби за Србе допремили су шесточланој породици Шиник из Горњег Подградца код Градишке трактор са предњим утоваривачем и утоваривачем стајског ђубрива.
Последња породица која је, за сада, помогнута на тај начин је седмочлана породица Бадњар из Тјентишта код Фоче. Они су добили трактор и неколико тракторских прикључака потребних за обраду земље.
Као и друга села, тако се и Тјентиште празни, па има много напуштених њива и пашњака које Бадњари могу да користе како би се бавили пољопривредом, али им је за то био потребан трактор.
Захваљујући овој донацији, за коју су средства прикупљена и на сјајном турниру Тројка из Блока у Фочи, Бадњари ће сада моћи да прошире своје стадо крава, да ору више њива и косе више пашњака, а све како њихове ћеркице не би ни у чему оскудевале и како би имале срећно и радосно детињство.
Бројна српска села широм Балкана се празне, али и даље постоје вредни људи које желе да остану на својим очевинама и дедовинама, да ту оснују породице и да се баве пољопривредом. Куповином трактора за вишедетне српске породице сви заједно се боримо за њихову сигурнију будућност, али и за опстанак српског села. Зато се укључите и у наредне сличне акције Хуманитарне организације Срби за Србе и дајте свој допринос у нашим заједничким борбама.
ЗА СРПСКО СЕЛО И ВИШЕДЕТНЕ ПОРОДИЦЕ!
ПОТВРДЕ О КУПЉЕНОЈ ПОМОЋИ ПОРОДИЦИ БАДЊАР КОД ФОЧЕ