Код Миљановића у Теслићу

У мјесту Прибинић код Теслића посјетили смо породицу Миљановић гдје три весела и увијек насмијана дјечака Горан (13), Винко (12) и Митар (10) живе са својим оцем Драганом  и баком Љубицом.

Дјечаке је прије неколико година напустила мајка, па је сву бригу око одрастања преузео отац Драган који се свим силама труди да им обезбиједи нормалне услове за одрастање, што у данашње вријеме није нимало лако. Као и свој дјеци и овим дјечацима је потребно прво обезбиједити храну и услове за школовање, због чега нажалост неке друге ствари морају да трпе и за које не преостане средстава.

Отац Драган је незапослен, а једини сигуран мјесечни приход који остварују Миљановићи је 252 КМ дјечијег доплатка. Ипак, ради се о јако вриједном човјеку што свједочи и бројно стадо од 80 оваца које има тренутно и са чијим узгојем и продајом успјева да обезбиједи неопходна средства. Поред оваца Миљановићи држе и кокошке, а имају и једног коња који им у многоме помаже у обављању радова.

Приликом наше посјете, увидјели смо се да је Миљановићима тренутно најпотребније замјена постојећег крова и унутрашње сређивање куће како би ријешили проблем влаге који тренутно имају, а и дјечаци би добили собу и купатило какво заслужују и какво имају већина њихови вршњака. Такође, потребно је извести и септичку јаму близу куће како би се ријешио овај хигијенски проблем који тренутно имају.

Нимало једноставан задатак пред нама, али узевши у обзир претходне године када смо скупљали средства и помагали породице у Теслићу разлога за бригу нема. Посебно охрабрује то, што су нас одмах након наше посјете контактирали бројни људи из Прибинића и Теслића спремни да помогну овој породици.

На нама је сада да опет засучемо рукаве и дамо се на посао. Теслићани су се до сада као мало који град одазивали за помоћ својим суграђанима, а како поново крећу активности у склопу пројекта Тројка из блока позивамо све да се и овај пут што масовније одазову у помоћ. Након породица Миљић, Јелић, Маливојевић и Тешић ред је дошао и да помoгнемо и ову породицу.