ММА семинар „Бори се за добро!” одржан у Приједору

У организацији ММА (мјешовите борилачке вјештине) клуба Вајперс, у Приједору је за викенд 6. и 7. октобра одржан хуманитарни семинар под називом „Бори се за добро!” са циљем да се прикупе донације за помоћ социјално угроженим породицама и њиховој дјеци.

ММА клуб Вајперс из Приједора је основан у септембру  2017. године као огранак Феникс БЈЈ академије из Бања Луке и тренутно броји 15ак чланова, а тренинге воде професионални ММА борци Драгољуб Станојевић и Стефан Миодраговић. Чланови клуба су углавном млађи момци који се такмиче на свим државним аматерским првенствима и захваљујући вриједном раду, вођени искусним тренерима, за кратко вријеме постојања до сада су остварили више него запажене резултате.

У циљу промоције и популаризације ММА спорта, који је задњих година освојио свијет и који је све више и више присутан и на нашим простирима, у организацији ММА клуба Вајперс у Приједору је одржан дводневни семинар. На семинару су се вјежбале технике самоодбране, као и ударачке, рвачке и технике у партеру, а семинар је поред тренера клуба Вајперс водио и наш познати ММА борац из Бања Луке Драган Пешић.

Семинар је окупио 30ак учесника, а поред учесника из Приједора, семинару су присуствовали и борци из Бања Луке и Градишке.

Такође, организатори су се потрудили да семинару дају и посебну хуманитарну ноту, тако да је одређена симболична котизација за учешће од 10,00 КМ, а учесници и сви који су дошли да посматрају семинар су могли да убаце и произвољне донације па је за два дана трајања семинара прикупљено 421,00 КМ донација коју су прослиједили Хуманитарној организацији Срби за Србе за помоћ социјално-угроженим породицама. Заиста, чин вриједан сваке похвале!

Радује нас што се нашој хуманитарној мисији из дана у дан придружује све већи и већи број људи, који самоиницијативно кроз организацију спортских догађаја прикупљају средства за помоћ породицама. Након одржаног Фитнес тренинга у Суботици, те склекова из блока одржаних на Ташмајдану и Бенча из блока одржаног у Сремској Митровици овај пут највишу оцјену из хуманости заслужено је добио и ММА семинар одржан у Приједору.

Надамо се да је ово само почетак и да ће оваквих догађаја бити још, те их са нестрпљењем очекујемо. Тренинзи, спаринзи, хиљаде склекова и тона избачених из бенча нека само служе као подстрек свима онима који хоће да се укључе у нашу спортско-хуманитарну мисију да и у свом граду и у својим дисциплинама организују слична догађања, а досадашња пракса је показала да заиста сем воље и мало труда ништа више није потребно.

До нових догађаја – спортски поздрав из Приједора!

ОСС!