Помоћ стигла у добре и вриједне руке: Лукићима код Модриче пластеник, фреза и трактор

Након неколико година и велике акције помоћи породици Кузмановић, Хуманитарна организација Срби за Србе поново се вратила у Модричу.

Овај пут, седмочланој породици Лукић из Скургића, обезбиједили смо трактор, фрезу и пластеник који ће им помоћи у производњи хране па чак и током зиме, a пољопривредне машине значиће много глави куће Раденку у обављању послова у шуми и обрађивању запуштених имања и њива који се налазе у околини куће у којој тренутно живе. Вриједност испоручне помоћи износила је 19.913 КМ.

Лукићи су нас још при првој посјети срдачно угостили, а дочекали су нас насмијани и раздрагани малишани. Kao прави мали домаћин, Госто (13) нас је упознао са својим сестрама Јеленом (15), Радмилом (12), Свјетланом (7) и Тамаром (3). Родитељи Раденко и Јованка, не морају да брину. Дјеца су им лијепо васпитана и вриједна, желе да помогну око свега, а када у породици нико није запослен, свака помоћ и додатни пар руку значи пуно.

Посветили су живот томе да дјеци обезбиједе школовање и што безбрижније дјетињство, али то није лако. Приликом прве посјете су нам казали да би им пластеник и трактор много значили.


Садимо башту мало за своје потребе и имамо једну краву коју смо добили од хуманитарне организације Срцем за Модричу. Добро би нам дошао један већи пластеник, да можемо да обезбиједимо поврће и преко зиме. Знам да је Раденку велика жеља трактор, којим би и обављао послове у шуми али и обрађивао запуштена имања и њиве којих овде има много казала нам је раније мајка Јованка.

Захваљујемо се свим хуманистима, људима доброг срца и донаторима који су помогли овој породици. Овим смо још једном доказали да поштујемо младе вишечлане породице и мислимо на њих, нарочито у временима када се села празне брзином свјетлости и када нико не жели остати ту и одгајати дјецу. Породицама какве су Лукићи морамо помоћи јер им мало фали да постану финансијски независне и да стану на ноге. Надамо се да смо на овај начин и ми дали допринос и пријеко потребни вјетар у леђа.