Све се може кад се Срби сложе! Гавриловићи се уселили у нови дом!

Још je једна успјешно завршена акција у Републици Српској. Овог пута у Мокром, малом мјесту које припада Општине Пале. На молбу разних удружења и локалног Црвеног крста придружили смо се акцији коју су покренули стричеви младих Гавриловића.


Пошто су остали без оца и у јако лошим условима, Сњежани (21), Ведрани (15) и Рајку (13 година) су стричеви покушали помоћи да поред дрвене кућице у којој су живјели саграде нову кућу. Међутим, сами нису могли пуно урадити тако да се заједница укључила.


Блокове за зидање су доносили са рушевина из околних села, гдје су такође, сакупљали и добровољне прилоге за самохрану мајку Недицу и њену дјецу. А у ову акцију су се укључиле многе установе као и приватне фирме.


Морамо да похвaлимо да су мајстори бесплатно радили и да се материјал већим дијелом донирао, а преостало се куповало од сакупљеног новца.

Хуманитарна огрганизација Срби за Србе се прикључила акцији мјештана за Гавриловиће, а средства су прикупљена на хуманитарном турниру Тројка из блока одржаном у Источном Сарајеву.

Од тог новца смо завршили купатило као и керамику у кухињи и ходнику гдје смо утрошили укупно 4.974,84 КМ. Мимо тога смо им посудили двије сушилице са којима су извукли влагу из зидова и тако ријешили тај проблем прије усељења.

Рајко, иако је дјечак са посебним потребама, помагао је колико је могао у радовима. Најбоље се исказао у прављену шахта и тиме нам се одмах похвалио. Скоро је све сам урадио под будним оком мајстора из Водовода Мокро који су обезбједили и прикључак на водоводну мрежу и мајсторе о свом трошку.

Како обично бива када се појавимо код породица које су под бременом потешкоћа и несрећних догађаја посустале и овдје се енергија промјенила тако да су им се почеле лијепе ствари дешавати. Мимо куће гдје је приземље завршено  и у коју могу уселити чим им донирани намјештај стигне, старија кћерка, Сњежана, се прије мјесец дана удала.

Пошто је Свети Арханђел Михајло – Аранђеловдан, породична слава Гавриловића, Недицини дјеверови ће од себе организовати ручак у новој кући. Тада ће позвати и свештеника да освјешта нови дом, а уједно су изразили жељу да трпезом љубави захвале мајсторима који су данима са њима радили без икакве накнаде, као и члановима наше организације на пруженој подршци и помоћи.


На самом крају и овдје ћемо још једном пренијети ријечи захвалности породице Гавриловић упућене свим донаторима наше хуманитарне организације, без којих све учињено не би било могуће. А и ми морамо да кажемо да нам је била посебна част што смо прикључили једној оваквој акцији и што је велика и значајна помоћ стигла до још једне породице. Знамо да овом акцијом нисмо ријешили све проблеме које породица има и да је пред њимо још много борбе и потешкоћа, али вјерујемо да смо им дали јак вјетар у леђа да у тој борби истрају.

Рачуни и потврде финансиране помоћи