„У новој кући биће све једноставније!“ – Прибичевићима из Футога изграђена кућа!“ (видео)

Веома смо узбуђени! Деца добијају своје собе. Ситуација је некад била лоша, кућа је била влажна, а сада је све другачије! – рекао нам је радосним гласом отац Мирослав.

Некад и сад


Велика радост у дому породице Прибичевић из Футога никога није оставила равнодушним. Пројектна документација за реконструкцију куће предата је прошле године, а оно што је било планирано њоме у потпуности је спроведено у дело!

Некад и сад

Подсетимо, родитељи Мирослав и Радмила подижу близанце Луку и Лазара (12) и Софију и Сташу (9) у кући старој преко 100 година. Део неопходних средстава за градњу куће породица је обезбедила али недовољно како би цео пројекат био успешно реализован. Породица живи од плате оца Мирослава који ради у агенцији за некретнине, док је мајка радила као агент у шпедицији, али тренутно није запослена и чува децу. Од осталих примања имају дечији додатак у износу од 11.000 динара.

Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са породицом учествовала је у изградњи куће. Вредност овог дела помоћи је 4.390.895 динара, док је укупна вредност 4.504.895 динара.

Град Нови Сад нам је значајно помогао, преко ЈКП Градско зеленило које је било задужено за рушење старе куће чиме су се стекли услови за грађење нове куће. Захваљујемо се свим донаторима организације који су помогли да породици Прибичевић обезбедимо нормалне услове за живот – рекла је Марија Моровић, портпарол наше организације.

Некад и сад

Породица Прибечвић једна је од преко 200 породица које је наша организација помогла ове године. Позивамо све донаторе да наставе да подржавају наш рад, како бисмо помогли и многим другим угроженим породицама. 

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи