Надам се да моја сестрица Лана неће бити више болесна сад кад нам је кућа сређена – братске речи пуне љубави, упутио нам је мали Лука Лазаревић

Безгранична љубав и брига о својој најмлађој сестри Лани (4), је оно што је на нас оставило највећи утисак приликом прве посете породици Лазаревић из села Кутлеш, које се налази недалеко од Лесковца. Те речи подршке и разумевања, тада осмогодишњег Луке (9), урезале су нам се дубоко у срце. Чак ни очајни услови живота у којима је живела ова породица, а коју осим поменутих Луке и Лане чине још и родитељи Игор и Љиљана и деца Петар (17), Александра (14) и Сања (11), нису могли да надјачају осећај ове братско-сестринске љубави.

Некад и сад

Мала Лана се од рођења бори са цирозом јетре, а у моментима када смо започињали нашу акцију помоћи њеној породици, припремала се за третман лечења у Италији. За сада је стање стабилно.

Некад и сад

Нема сумње, да је кућа пуна влаге, без фасаде и без одговарајућег крова, утицала и на Ланино здравствено стање. Једноставно није могуће избећи здравствене проблеме када живите у таквим условима.

Некад и сад

Као што смо и очекивали, најсрећнији због завршетка пројекта адаптације њиховог породичног дома, био је Лука и није то скривао.

Биће нам топлије сад у собама и неће прокишњавати, а и неће бити влаге. То нам је битно због Лане највише – рекао нам је Лука, поново показујући колико брине о својој сестри.

Некад и сад

Што се тиче радова конкретно, крајем 2022. године, објавили смо да су радови при крају. Недуго затим, радове смо комплетирали, а списак урађених послова је следећи: у потпуности је реконструисан кров, постављени су нови олуци, сазидани су димњаци, затворени калкани на крову, постављена је фасада на кући, санирана је влага унутар куће као један од највећих проблема, замењена су врата, урађена је бетонска стаза око куће и постављен је ламинат на горњем спрату у свим собама. За ову акцију помоћи, издвојено је 3.467.210 дин.

Захвални смо што сте изашли у сусрет и одрадили и више него што смо мислили да ћете моћи. Борићемо се даље сами, сада је најбитније да је решен проблем влаге – пренела нам је своје утиске мајка Љиљана.

Посебну захвалност упућујемо бројним донаторима који су се несебично одазвали нашем позиву и подржали ову акцију кроз наменске донације и две донаторске вечери које је наша организација са великим успехом одржала прво у Београду у ресторану Топчидерац, а затим и у Новом Саду у клубу Ресет. Прикупљена средства омогућила су нам да, као што је и сама породица изјавила, помогнемо и више него што је у први мах планирано.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе, упућује позив свим људима добре воље, да наставе да пружају подршку оваквим пројектима, који за циљ имају обезбеђивање пристојнијих услова за живот нашим најмлађим сународницима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи