„Нисмо вјеровали да се снови остварују“ – С љубављу из Канаде, трактор за породицу Душанић из Прњавора! (видео)

Након ваше прве посјете смо мислили да је то само још једно фотографисање и да нам и даље нико неће помоћи. Али када сте нам јавили да ћемо стварно да добијемо трактор – поново смо почели вјеровати да се снови остварују и чуда дешавају“ – причају нам Миле и Милада Душанић. За то вријеме нас Младен (3), Александра (6) и Милана-Ана (11) грле и покушавају да изразе своју дјечију неизмјерну срећу, док је најстарији Милан (13) већ сјео на трактор, уз обећање да ће оцу у пословима бити десна рука.

У склопу акције Трактором до среће шесточланој породици Душанић из Прњавора купљен је трактор са прикључцима: тањирачом, плугом, берачом, купилицом и витлом у вриједности од 12.000 КМ. Акција је највећим дијелом спроведена уз помоћ донација наших волонтера из Канаде, која је имала за циљ да се помогну четири породице из Републике Српске и Федерације БиХ, а поред породице Душанић из Прњавора, у склопу те акције ове године намјеравамо да помогнемо још и породице Врховац из Челинца, Иветић из Грахова и Радојичић из Тузле.

Трактор је купљен у комшилуку Душанића, те је породици стигао прије нас. Миле прича да је раније изнајмљивао тај трактор, те му није много остајало од саме зараде послије рада. Зато нам сада већ показује уредно узорану њиву и из шуме довезена дрва за породицу и за друге људе, те сређено двориште. Док смо причали о развијању посла, иза леђа су нам дјеца спремила изненађење на свој начин. Направили су својим рукама сувенир од дрвета у знак захвалности нашој организацији, који ће у нашим срцима заузимати почасно мјесто, као и њихови осмијеси пуни наде у боље сутра!

Рачуни и потврде финансиране помоћи