Скромни родитељи имају велико благо: Петоро шампиона породице Ђурић у реновираној кући (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је још једној породици у бијељинском насељу Батковићи. Прије двије године, у овом селу, уселили смо шесточлану породицу Ђурић у нови дом. Међутим, оно што је је још занимљивије, и овај пут смо помогли породици Ђурићи али на другом крају села.Поносни родитељи Бранислав и Госпава имају петоро дјеце који су вишесутруки шампиони и освајачи бројних медаља у џудоу. Заиста, петоро прекрасне дјеце на понос родитељима и српском роду у шта смо се увјерили приликом наше прве посјете!

Некад и сад

Ова чета Ђурића је незаустављаива. Близнакиње Милица и Милкица (17), Јована (14), Мила (6) и Горан (11), упркос можда скромнијим животним условима, срушили су све баријере и освојили прегршт медаља, а понајчешће златних. Златне медаље за златну дјецу. Васпитани, уредни, јаки и вриједни примјер су свима нама.

А што би наш народ рекао, све то долази из куће. Као и скоро свака породица на овим просторима, у овим мутним временима, поштен и вриједан српски сељак, борац, заокупљен је борбом за боље сутра. Бранислав и Госпава се не жале, са своје двије руке и ноге, труде се да обезбиједе породици све, увијек захвални Богу на свему што имају. Не жале се, а тако мало им треба да стану на ноге!

Одушевљени овим лавовима и њиховим родитељима, Хуманитарна организација Срби за Србе притекла је у помоћ. Ставили смо им фасаду на кућу и израдили тротоаре око куће, увели централно гријање, адаптирали један спрат куће и то са двије дјечије собе, новим купатилом и ходником, те дјечије собе опремили неопходним намјештајем (три ормара, два радна стола и две столице и два кревета са мадрацима). За помоћ је издвојено 47.822 КМ, а куриозитет је да је комплетан утрошени новац прикупљен путем Тројка из блока турнира одржаног у Бијељини и осталих акција које су се одржале у овом граду у току 2022. године.

Значи нам доста ова помоћ. Урађена је фасада, двије собе, купатило, ходник, гријање. Ми се боримо и радимо, нисмо ништа тражили ни од кога, а вама хвала од срца – рекли су задовољни родитељи.

Некад и сад

Јована која је љубав према џуду наслиједила од старијих сестара, каже да сада има своју собу.

Највећи успјех је био што сам отишла на Балканско првенство и тамо заузела пето мјесто, а у БиХ сам била прво, и у Републици Српској такође прво мјесто, као и на осталим турнирима – нагласила је Јована.

Некад и сад

Морамо напоменути да је Бранислав тешко рањен на самом крају рата када је једва преживио, а зарило му се чак 96 гелера од којих се неки још налазе у тијелу и повремено праве проблеме. Како се у тим тренуцима, док су се љекари данима борили за његов живот Бранислав нагодио са Богом, није нам открио. Али Бог га је благословио бројном и прекрасном породицом.

Ми смо се потрудили да се одужимо, захвалимо и помогнемо Браниславу и његовим потомцима. У овим тешким временима, породица Ђурић је оличење поштења и правих српских домаћина!

Рачуни и потврде финансиране помоћи