Срби за Србе на Ђурђевдан добили медаљу и благослов Епархије будимљанско-никшићке

У суботу, 6. маја 2023. године, након Свете Архијерејске Литургије у Ђурђевим Ступовима покрај Берана, Хуманитарна организација Срби за Србе добила је Медаљу Светог Георгија I степена за показану љубав и доброчинство према својој Светој Цркви, а нарочито према потребитима и народним кухињама у Епархији будимљанско-никшићкој.


Фото: Епархија будимљанско-никшићка

Највише одликовање ове епархије примила је Милијана Милојевић, предсједниица огранка Организације у Црној Гори, а додјелио га је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије, поручивши:

Они су толико допринијели својим тихим радом, несебичним залагањем и трудом братским и сестринским, и љубављу, прикупљајући помоћ и помажући гдје је најпотребније, у најзабаченија мјеста и проналазећи људе којима треба помоћи. Толико је то удружење урадило и допринијело да смо ми у Епархији одлучили да им дамо један скромни знак захвалности, на дан Светог Ђорђа и славу овог манастира и столице Епархије будимљанско-никшићке, а то је Златни орден Светог Ђорђа првог степена.

Хуманитарна организација Срби за Србе дјелује у Црној Гори већ више од 15 година, а званично је регистрована 2015. године уз благослов блаженопочившег Митрополита Амфилохија. До сада је помогла више од 50 породица широм Црне Горе, а посљедњих година посебно је активна на подручју Епархије будимљанско-никшићке.

Породице добијају помоћ у виду изградње, куповине и реновирања кућа, као и набавке пољопривредне механизације, животиња за узгој, алата за рад, грађевинског материјала, намјештаја, бијеле технике и друге разноврсне помоћи. По обиму помоћи издвајају се акције за породице Дедић код Гусиња, Бабић код Берана, Гаровић код Рожаја, Минић код Бијелог Поља, Матовић код Никшића и друге.

Мало прије овог свечаног чина, Хуманитарној организацији Срби за Србе стигао је и званичан благослов Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Методија. Радујемо се свим будућим активностима на подручју Црне Горе!


Фото: Епархија будимљанско-никшићка

Насловна фотографија: Епархија будимљанско-никшићка