У Љубљани на Васкрс, прва „Туцијада из блока”

Хуманитарни догађаји у склопу пројекта Тројка из блока полако али сигурно почињу да се шире Словенијом! Након Хуманитарног дружења уз палачинке, Пикада из блока у Љубљани и Крању, Биоскопа из блока и Библиотеке из блока, волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе, организовали су један занимљив хуманитарни догађај – Туцијаду из блока.

На сам Васкрс, после Свете литургије у Цркви св. Ћирила и Метода у Љубљани, радосним хришћанским поздравом – „Христос васкрсе!” почела је прва Туцијада из блока у Словенији. Велики број такмичара, обасјан хришћанском радошћу, својим учешћем значајно је допринео нашој борби за боље сутра угрожених многочланих породица широм Балкана.

Празничку атмосферу ни временске (не)прилике у виду константне кише и ветра нису пореметиле, те је после нешто више од сат времена учесници Туцијаде из блока се нису дали, те је после нешто више од пола сата турнир завршен.

Што се тиче „реквизита” за сам турнир, волонотерке наше организације скувале су преко сто васкршњих јаја, која су била украшена и посебно офарбана у бојама српске заставе, што је на одушевљење учесника дало посебну драж самом турниру.

Победник турнира био је Марко П, док је на самом догађају од пријава и донација скупљено 190 евра.

Наша организације се посебно захваљује Цркви св. Ћирила и Метода, због уступљеног простора и велике жеље и посвећености да се наши хуманитарни догађаји организују у њиховим просторијама. Такође, посебно нас радује све већи број волонтера, донатора и пријатеља организације у Словенији који су за само неколико месеци организовали велики број догађаја.

Позивамо све заинтересоване људе да наставе да прате наш рад у Словенији, јер нас у наредном периоду очекују нови хуманитарни догађаји!