У Северној Македонији током октобарско-новембарске акције помогнуте четири породице

Најуспешнија година Хуманитарне организације Срби за Србе у Северној Македонији полако се ближи крају. Након пројеката помоћи породицама Перовић, Нешковић и Мајетић, у октобру и новембру oбезбеђена је помоћ за још четири породице.

Захваљујемо се и овог пута Културно-информативном Центру Срба у Македонији – СПОНА на логистичкој подршци у реализацији ове акције. Вредност испоручене помоћи је 12.417 евра.

Породица Величковић Слађане из Татариновца, била је прва породица којој је помоћ обезбеђена. Породицу чине и Лука (10), ћерке Бојана (25) и Марија (23) које су удате, док је трећа ћерка, нажалост, преминула, када је имала седамнаест година, као и отац који се упокојио пре осам година. Породици је постављенa новa кровна конструкција, изграђено купатило и уведена вода у кућу. Укупна вредност помоћи износи 9.077 евра.

Купатило породице Величковић током прве посете

Породица Далибора Цветановића била је друга помогнута породица. Заједно са супругом Гоцом и децом: Симоном (18), Миланом (13) и Кристијаном (10) живе у Старом Нагоричану. Породици је уручен комбиновани фрижидер, веш машина, електрични шпорет и два прозора. Укупна вредност помоћи износи 1.268 евра.

У Татариновцу помоћ уручујемо и породици Величковић Србе. Породицу чине и супруга Дијана и деца Симон (16), Андреј (10) Јована (12) и Анастасија (14). Живе од пољопривреде. Породици је обезбеђен шпорет на дрва и електрични шпорет. Укупна вредност помоћи износи 536 евра.

Последња помогнута породица, такође у Старом Нагоричану, били су Петковићи. Породицу чине отац Зоран, супруга Фросина и син Филип (14). Супруга је запослена, док се муж бави пољопривредом. Породици је обезбеђена косачица за трактор. Укупна вредност помоћи износи 1.536 евра.

Седам породица којима смо помогли у Северној Македонији током 2020. године, показују да је братска рука помоћи итекако потребна у овим крајевима. Позивамо све донаторе да нам се придруже и у наредној години како бисмо помогли још већи број угрожених породица!

Рачуни и потврде финансиране помоћи