Нови дом и за породицу Симић из Зворника

Чини се да је ова година баш сретна за породице у Републици Српској које као организација помажемо. Недуго након што смо помогли породицу Гаврић из Пукиша, који су убрзо након испоручене наше помоћи добили кћеркицу, исти случај се десио и код породице Симић из Зворника. Само што су овај пут на свијет стигли близанци Бојан и Бојана, а и њих је као и малу Марију сачекао потпуно нови дом.

Изглед собе током наше прве посете

Породица Симић живи у мјесту Кисељак које се налази поред Зворника и које је познато по извориштима термалних и љековитих вода. Отац Драган (44) и мајка Данијела (42), поред близанаца које су добили, имају још двије кћерке: Весну (16) и Драгану (13) и два сина: Гојка (7) и Јована (2 године).

Породица је живјела у старој кући коју је уз помоћ добрих људи и других хуманитарних организација успјела да прошири, дозидујући један анекс. Но, ту су стали због недостатка средстава, а анекс је остао само на грубим, вањским радовима и тако је било све до наше посјете.

Увидјевши да породица живи у простору нешто мало већем од двадесет квадратних метара и да је прво проширење, а онда и преуређење овог простора пријеко потребно, одлучили смо се да помогнемо завршетком тих радова и коначно породици „скинемо ту муку са врата”.

Зато смо и најприје спојили стару кућу са анексом, а затим приступили грађевинским радовима унутрашњег уређења куће, реновирајући и израђујући нове подове и зидове, као и постављањем унутрашње и вањске столарије на мјестима гдје је то било неопходно. На крају, опремили смо потребним намјештајем и покућством двије дјечије собе, дневни боравак и кухињу, а укупна вриједност помоћи је износила 15.727,79 КМ.

Изглед собе током наше прве посете

Опет један лијеп дар породици са наше стране, за који смо као уздарје добили близанце Бојана и Бојану који су се родили неколико дана након наше последње посјете када смо за потребе овог извјештаја дошли да усликамо испоручену помоћ.

Ово је био до сада највећи пројекат помоћи које смо као организација провели у Зворнику. Како су почетком ове године почеле хуманитарне активности наше организације у овом граду, прво одржавањем Пикада, а након тога и турнира Тројка из блока, тако је порастао и број активних чланова, па су се отвориле и могућности да значајније помогнемо још једној порододици. А да подсјетимо, последњи пут у Зворнику смо помогли породице Ерић и Ћуповић у току 2017. године.

Крај ове лијепе приче из Зворника завршићемо стиховима Љубивоја Ршумовића уз наду да ћемо у годинама пред нама на исти начин усрећити још много породица, а оне нам узвратити на исти начин:


Није богат ко има волова

Већ кћери и синова

Није силан ко има пушака

Већ колевки…

Рачуни и потврде финансиране помоћи