Нова кућа и за породицу Станишић из Милића!

Представници наше организације из Републике Српске, купили су и предали у трајно власништво кућу породици Станишић из села Божићи код Милића. Захваљујући хуманим људима и донаторима из Републике Српске и цијелог свијета, помогли смо још једној социјално угроженој вишечланој породици да стане на ноге, а вриједност помоћи која је утрошена у овој племенитој мисији износи 44.814,69 КМ. Део донација у износу од 1.700 евра обезбедила је група Срби у Кини, док су донације сакупљане и на следећим догађајима: Дружење из блока у Ахену, Журке из блока у Републици Српској и Стони тенис из блока у Власеници.


Станишићи испред старе куће


Породицу Станишић чини девет чланова: супружници Зоран и Нада Станишић, њихово шесторо дјеце:  Дајана (12), Данијел (10), Александар (9), Дејан (7), Драган (4), једногодишња Милена и бака Невенка. Када смо их посјетили први пут , ова вишечлана породица је живјела  у кућерку са Зорановим братом Радетом, његовом женом и троје дјеце. Ипак и поред тешке материјалне ситуације на улазу у кућу су нас дочекала насмијана дјечија лица на које нико не би остао равнодушан. А тако је било и након завршетка акције.


Дванаестогодишња Дајана нам се захвалила. Хвала вам Срби за Србе што сте нам купили ову предивну кућу. Сад имам своју собу и много ми је лакше учити. Прије сам имала проблема са математиком, сада имам четворку. Тешки уздаси олакшања су се лако могли примијетити и током разговора са мајком Надом. – Хвала највише од срца што сте нам купили ово и омогућили дјеци љепши и угоднији живот.


Живот у оскудици ипак није избрисао оптимизам из живота ових драгих људи. Дјеца иду у школу лакше, имају своје собе, имају простор за учење, игру, за све, а поправили су се и у школи, додала је храбра мајка из ове тешке животне приче.Мали потомци више не морају да брину. Сада и они као и њихови вршњаци имају своје собе, мјесто гдје могу да се играју, уче, спавају у топлом, маштају и сањају боље сутра, јер њихова нова кућа има простора да у њу стану сви дјечији осмијеси, а не да свакодневно очекују да се кућа уруши на њих.


Мислим да смо овим ријешили 99% својих животних проблема. Захвални смо донаторима и Богу и једино се још молимо да нам дјеца буду здрава, додао је Зоран Станишић, домаћин нове куће.


Кухиња у старој кући


Да подсјетимо, током мјесеца априла 2019. године покренули смо велику кампању како би сакупили средства и помогли породици Станишић. Убрзо након окончања кампање кренули смо у реализацију помоћи и већ крајем године уселили породицу у кућу. Помоћ породици се огледала у куповини куће на коју је утрошено 40.000,00 КМ, куповину новог намјештаја и покућства (шпорет, фрижидер, кревети, ормари, трпезаријски сто и столице) на које смо утрошили 4.578,35 КМ, те трошкове нотарске обраде купопродајног уговора у износу од 236,34 КМ.

Најмлађи Станишићи у старој кући


На самом крају желимо да се захвалимо свим људима који су помогли у овој акцији и поново показали да још увијек влада  људскост међу Србима и она стара изрека да више среће има у давању него у примању.

Посебну захвалност ипак морамо да искажемо господину Милошу Зекановићу, свештенику у Зворнику од чијих родитеља смо купили кућу, те Општини Милићи која нам је умногоме помогла око легализације имовине.

Животна прича породице Станишић показала нам је да је живот често суров, али да смо уз помоћ добрих људи и сложно радећи са вјером у Господа Бога, ипак успјели развити једро наде, охрабрити ову породицу и дати им услове за живот који доликују сваком човјеку!

Рачуни и потврде финансиране помоћи