31. децембра 2018.

Помогнути Бојићи из Угљевика

Последња породица на територији Републике Српске коју смо помогли у 2018. години је породица Бојић из Угљевика. Бојићи живи у селу Тутњевац надомак Угљевика, а породицу чине отац породице Миливој (30) и мајка Санита (27) и њихово четворо дјеце Мило (9), Милијана (8), Бојан (6) и Бојана (4). Отац породице Миливој је прије неколико година започео градњу куће како би имао гдје да живи са породицом, међутим тешка финансијска ситуација је условила да кућа не буде скорз завршена. Такође, због одабира јефтинијих материјала исти су почели да брзо дотрајавају и требало их је замјенити, а све наведено је условило појаву влаге у кући. Зато смо сву нашу помоћ усмјерили у правцу заустављања ширења влаге, јер осим што влага нагриза и изазива брзо пропадање објеката, она значајно може да утиче на здравље саме дјеце. У ту сврху смо комплетан кров опшили олуцима, замјенили улазна врата која су била дотрајала и изнад њих израдили надстрешницу. Додатно, оцу породице Миливоју смо купили моторну тестеру како би са њом могао да иде да ради у шуму и да заради нешто више новца за своју породицу. На крају, вриједност укупно испоручене помоћи износила је 2.904,15 КМ, а највећи дио средстава, уз намјенске донације, је прикупљен на хуманитаном турниру у стоном тенису одржаном у Аустралији.

Сумирајући годину, овом последњом испоруком помоћи, можемо бити поносни јер је у 2018. години помоћ у Републици Српској стигла на адресе 18 породица које броје 98 дјеце, а ова бројка је сигурно и већа кад узмемо у обзир и специфичну акцију коју смо провели, куповином комбија за дјецу у Сребреници. Претјераног мјеста за одмор нема, јер нашу помоћ ускоро очекују породице Кнежевић, Ђокић, Косовац, Новак, Грабеж и Станишић које смо обишли у току ове године, а ускоро крећемо са планирањем и новим обиласцима породица које ћемо помагати у току 2019. године.

Стога, да би подржали ове и наредне акције, најлакши начин је да узмете телефон у руке и позивом на број 17763 донирате 2 конвертибилне марке, или путем наше донаторске платформе!

Дјеца су наша будућност!

СЗС Република Српска
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари