Срби у Кини за Шоботе из Бос. Петровца

Група дугогодишњих донатора Хуманитарне организације Срби за Србе, окупљени путем друштвене мреже WeChat под називом “Срби у Кини“, обезбедили су неопходна средства за потребе куповине мотокултиватора са приколицом и прикључцима породици Шобот из Босанског Петровца у Федерацији Босне и Херцеговине.

Прва породица у овом дијелу акције испоруке помоћи је породица Шобот из села Бравско које се налази на половини пута између Босанског Петровца и Кључа и припада петровачкој општини. Породицу Шобот чине отац породице Перо и мајка Сретана и њихово троје дјеце Адријана (8), Дијана (7) и најмлађи Лазар (2).

Породица се највише бави сточарством, прије свега узгојом оваца и живине, а имају и једну кобилу, те је основна брига обезбиједити исхрану за животиње.

Како нам се пожалио отац породице Перо, током љетних мјесеци када је сезона кошења и складиштења сијена, доста сијена пропада јер не могу да стигну да покосе све њиве, а немају потребну механизацију за кошење.

Стога смо се уз договор са породицом и одлучли да им обезбиједимо мотокултиватор са прикључцима за кошење и фрезање земљишта, као и једном приколицом, а вриједност помоћи је износила 3.250,00 КМ.

Након више него успјешно одржаних 11 турнира Тројка из блока на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине и сакупљених 77.000,00 КМ донација, активности чланова и пријатеља наше организације у наредном периоду крећу у правцу испоруке помоћи и другим породицама, а које смо у току редовних активности организације посјетили током прољећних и љетних мјесеци ове године. Ово је пета испорука помоћи породицама у току ове године на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине. Да подсјетимо, у току ове године помогнуте су породице Божић из Лончара, Штрбац из Босанске Крупе, Ђурић из Градишке, а испоручена је и помоћ за дјецу која живе у Сребреници и којима смо обезбиједили комби.

Такође, тренутно су у току и велики радови на доградњи и опремању куће за породицу Кузмановић из Модриче, као и изградња кућа за породице Лукић из Приједора и Савановић из Бања Луке, те још неколико акција помоћи чији се завршетак очекује у наредним данима.

Но ту наша борба не престаје, да би све акције помоћи породицама које смо посјетили у току ове године успјешно завршили, потребна су нам средства у износу од око 80.000,00 КМ. Стога ћемо вас и овим путем позвати да сходно својим могућностима подржите рад наше хуманитарне организације.

Нема предаје!

СРБИ ЗА СРБЕ Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи