Трактор за Кавеџије из Козарске Дубице

Кад је стани-пани први стижу Дубичани! Козарска Дубица је још једно мјесто у Републици Српској које је безброј пута до сада доказало да, када је у питању хуманост, може стати на црту много већим градовима.

Ово поткрјепљујемо чињеницом да су за само неколико година, Дубичани учествовали у помоћи четири вишечлане породице: Самарџић, Лукић, Гачић и Радић, а укупна вриједност помоћи у којој су учествовали људи широм свијета, износила је 218.000 КМ. Град на Уни био је на висини задатка и показао своје хумано лице, широко срце и племенитост. Током читаве године, волонтери наше организације из Козарске Дубице организовали су разне догађаје: Фуца из блока, Тројка из блока, Рукомет из блока, Пикадо из блока, Бела из блока и друге, како би петочланој породици Кавеџија обезбиједили трактор.

Подсетимо, породицу чине самохрана мајка Сузана, те њених четворица синова: Мирослав (23), Борислав (17), Бранислав (16), Марко (9). Надомак Мирковца живе у властитој кући старој шездесет година која се налази у јако лошем стању. Ова породица рано је остала без главе куће, домаћина Раденка који је преминуо 2019. године након теже болести. Услове за живот готово да и немају, немају купатило, воду па чак ни бунар, а струју су им због огромних дуговања неријетко искључивали.

Међутим, упркос тешкој људској судбини, ова храбра и поносна мајка, заједно са својим синовима, ради дан и ноћ. Не боје се посла, а ни глади. На 40 дулума земље коју посједују, Кавеџије се баве пољопривредним пословима, хране свиње и кокошке, имају башту, а на пет дулума земље засађен је кукуруз. Вриједна породица живи обрађујући земљу и бавећи се свим осталим пољопривредним пословима. Да би најмлађе чланове породице заобишли ти тешки послови и да би барем они уживали у дјетињству које свако дијете задлужује, а старијим члановима и мајци Сузани олакшали, Хуманитарна организација Срби за Србе обезбиједила је породици Кавеџија трактор у вриједности од 17.500 КМ.

Овим путем се још једном захваљујемо свим хуманитарцима из Козарске Дубице који прате и подржавају наш рад као и хуманим људима широм свијета који нас неуморно подржавају и бодре током свих ових година.

Рачуни и потврде финансиране помоћи