Завршена Божићна акција у Приједору

Сада бисмо већ могли рећи традиционално у оквиру Божићне акције Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске, мноштво Приједорчана се организовало и прикупило финансијска средства како би помогли најугроженије вишечлане породице са Приједорске регије. Породицама је уручена помоћ у виду основних животних намирница и пакета хигијене, а најмлађе смо обрадовали новогодишњим пакетићима.  Самој акцији су претходиле три хуманитарне журке које су одржане у Приједору и то у Кафе бару Кафаница, Кафе бару Камењара и Кафе бару Тераса, а позиву за учешће су се придружили још и Кафе бар Ностро Уомо, Кафе бар Санус, Маркет БИО МИО, Месница и роштиљница Бојић, као и многобројни Приједорчани који су сходно својим могућностима подржали акцију. У акцији је сакупљено укупно 2.293,00 КМ, а поред новчаних средстава прикупљен је и велики број новогодишњих пакетића, намирница и гардеробе коју смо подијели породицама. Помогли смо укупно 8 породица и обрадовали 44 дјетета. Укупан трошак акције је износио 1.323,19 КМ, а преостала неутрошена средства ће бити искориштена за наставак радова на изградњи куће за породицу Шиљеговић из села Миљаковци код Приједора. Као и претходних година помогнуте су породице Марјановић, Здјелар, Вучковић и Давидовић, а поред њих овога пута помогли смо и породице Гачић, Црнкић, Николић и Штрбац.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/marjanovic.jpg

Породица Марјановић из села Петрово

Марјановићи су породица коју смо највише помагали до сада, а обзиром и да су далеко најбројнија породица на подручју приједорске регије то су свакако и заслужили. Породица живи у селу Петрово код Приједора, а чине је отац породице Драшко и мајка Мира и њихово десетороро дјеце и то: Драгана (23), Сузана (20), Марко (18), Жељка (16), Јелена (15), Драган (14), Жељко (12), Предраг (9), Светлана (6) и најмлађи Ненад (4), а до сада смо их помагали куповином намирница, моторне тестере, млина, креветића за најмлађе, куповином пумпе за воду, куповином земљишта које се налази надомак њихове породичне куће као и недавном великом донацијом којом им је купљен трактор са одговарајућим прикључцима.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/zdjelar.jpg

Породица Здјелар из села Петрово

Друга породица је породица Здјелар, такође из села Петрово код Приједора, а коју чине родитељи Мићо и Милена и дјеца Жељко (23), Драган (15), Драгана (11), Жељка (8) и Мирослав (6). Породица и даље живи у јако тешким условима, углавном због немара родитеља, на шта смо указивали и током наших претходних посјета. Једини помак који смо видјели је тај што су скоро добили донацију у виду контејнера у којем сада живе, а због нерјешених имовинских односа око земљишта на којем живе и немара самих родитеља, конкретна помоћ наше организације и даље изостаје овој породици.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/vuckovic.JPG

Породица Вучковић из села Копривна

Трећа породица коју помажемо је породица Вучковић из села Копривна код Приједора. Вучковиће смо раније помогли куповином трактора, а породицу чине отац породице Драшко и мајка Бојана и њихово шесторо дјеце Анастасија (15), Дајана (13), Драган (12), Јелена (11) и близанци Стефан и Александар (8).

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/davidovic.jpg

Породица Давидовић из села Марини

Четврта породица је породица Давидовић из села Марини код Приједора. Породицу чине отац породице Далибор (37) и мајка Весна (28) и њихово четворо дјеце: Николина (9), Дејан (7), Наташа (6) и Павле (3), а до сада смо их помогли куповином трактора и нових гума за трактор.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/gacic.JPG

Породица Гачић из села Марини

Пета породица коју смо помогли је породица Гачић, такође из села Марини код Приједора и чине је отац породица Слободан и мајка Милка и њихово четворо дјеце: Лука (20), Милан (14), Славко (10) и Гаврило (2). Породицу до сада нисмо помагали, а обзиром да смо видјели да живе у јако тешким условима, свакако да ће нека од наредних помоћи наше организације бити упућена њима.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/crnkic.JPG

Породица Црнкић из села Добрљин

Шеста породица је породица Црнкић из мјеста Добрљин надомак Новог Града, а чине је дјеца Обрад (16), Огњен (14), Љубица (12), Наталија (7), Елена (5) и Александар (2) који тренутно живе са својом баком Надом и коју такође први пут обилазимо.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/nikolic.jpg

Породица Николић из Приједора

Седма породица је породица Николић из Приједора коју чине отац Данко и мајка Снежана и њихово четворо дјеце Огњен (13), Андреа (7), Марина (4) и Растко (2), а до сада смо порoдицу помагали куповином намјештаја и недавном акцијом у којој смо им обезбједили пластеник и додатну механизацију за обрађивање земље.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Bozicna_akcija/strbac.jpg

Породица Штрбац из села Врањска

Последња породица коју помажемо је породица Штрбац из села Врањска код Босанске Крупе. Породицу такође први пут посјећујемо, а чине је отац породице Миле (36) и мајка Нада (24) и њихово петоро дјеце: Жарко (7), Александар (6), Горан (5), Огњен (3) и Николина (2). Кућа у којој живе је јако неусловна обзиром да немају струју и воду, тако да је Центар за социјални рад најмлађу Николину дао на старање Милетовим родитељима док се не стекну мало бољи услови за живот. Обзиром да се ради о једној јако доброј и вриједној породици, наша организација ће свакако гледати да им упути помоћ у наредном периоду.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2016/BozicnaAkcijaPrijedor/p1.jpg

На самом крају, обзиром да је иза нас најуспјешнија акција проведена у Приједору, желимо да се захвалимо свима који су подржали ову акцију и којих није мали број. Такође позивамо и све пријатеље и донаторе да наставе да помажу и прате рад наше организације, како би оваквих и сличних акција било што више.

Дјеца су наша будућност!

С вјером у Бога!

СЗС Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи