Најновије вести

Први Пикадо из блока у Зворнику

Хуманитарна организација Срби за Србе је у недељу 17. марта по први пут организовала хуманитарно дружење уз пикадо у Зворнику. 32 учесника играло је пикадо у Diamond билијар клубу. На десетине људи посетило је догађај и прикупило се 160 КМ који ће бити испоручени у хуманитарне сврхе.

Детаљније...

Пикадо из блока поново на Дорћолу

Одржао се још један хуманитарни турнир Пикадо из блока у The Rolling Bаrrel Pub-у на Дорћолу. У суботу, 16. марта окупило се 40 такмичара и много других драгих гостију који су својим донацијама и пријавама за турнир подржали хуманитарне акције наше организације Срби за Србе ове вечери донацијом од 14.260 динара, колико је прикупљено на турниру.

Детаљније...

Трећи пикадо на Детелинари

У Новом Саду се у петак 15. марта у кафе Фениксу на Детелинари играо пикадо. У добро познатом окружењу, пријатељи и љубитељи добре игре учествовали су у још једном хуманитарном догађају. У изузетно пријатној атмосфери такмичило се 28 играча и прикупило 11.270 динара.

Детаљније...

Грамата Епархије зворничко-тузланске

Хуманитарна организација Срби за Србе добила је још једно велико признање за досадашњи рад - грамату Епархије зворничко-тузланске као похвалу за спроведене акције помоћи породицама и заједницама на територији те Епархије. Том приликом, у сједишту Епархије у Бијељини, Епископ зворничко-тузлански Господин Фотије примио је делегацију састављену од неколико чланова наше организације из Републике Српске, Србије и Њемачке.

Детаљније...

У фебруару 2.738 СМС порука на 7763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је почетком марта 2015. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије у сарадњи са мобилним оператерима Телеком, Теленор и Вип. Путем хуманитарног СМС броја 7763 у току фебруара пристигло је укупно 2.738 порука, а од почетка акције укупно 156.798 порука.

Детаљније...

Нема предаје - поново ради биоскоп!

Поводом 15 година од кобног 17. марта 2004. године и погрома српског и неалбанског становништва са Косова и Метохије и поводом 20 година од 24. марта 1999. године и почетка НАТО агресије на тадашњу СР Југославију Хуманитарна организација Срби за Србе организоваће у преко 20 градова широм света хуманитарне пројекције филма „Ви идите, ја нећу“.

Детаљније...

Шесто окупљање Срба у Катару

Након мање новогодишње паузе, првог марта 2019. организовано је прво овогодишње окупљање Срба у Катару, укупно шесто од како смо почели са радом. Као и сваки пут када нам се укаже прилика да се дружимо, атмосфера је била фантастична, слободно се може рећи породична. Присутни су могли да уживају у фантастичним сармама и осталим ђаконијама припремљеним од стране донатора.

Детаљније...

Пехар отишао на леву обалу Дунава

У недељу, 10. марта одржан је четрдесети хуманитарни догађај у овој години. Домаћини овонедељног пикадо турнира на Коњарнику били су пријатељи из Република Паб-а који су нас и овог пута дочекали братски и са пуно љубави. Уз сјајну атмосферу и дружење прикупљено је 33.040 динара за најугреженије српске породице широм Балкана.

Детаљније...

Сви заједно за Косово и Метохију

У суботу, 9. марта одржан је први турнир у фудбалу у Београду под називом “Фуца за Србе”. На самом турниру прикупљено је 93.170 динара и то није коначна цифра, учествовало 18 екипа тј. око 130 такмичара и још стотинак љубитеља квалитетног фудбала који су ватрено навијали 13 сати без престанка и давали подршку својим миљеницима.

Детаљније...

Биоскоп из блока у Бијељини

У сриједу, 6. марта одржана је хуманитарна пројекција докуменатрног филма хаџи Александра Ђуровића „Ви идите, ја нећу“ у Центру за културу у Бијељини. Филм је заснован на књизи „Љетопис новог косовског распећа“ митрополита Амфилохија. На самој пројекцији присуствовало је око 150 гледалаца и прикупљено је 760 КМ.

Детаљније...

Хуманитарна представа у Бачкој Паланци

Ученици средње стручне школе "Радивој Увалић" из Бачке Паланке, организовали су хуманитарну представу "Бановић Страхиња" у уторак 5. марта. Паланчани су се окупили да подрже ђаке у њиховој хуманој мисији и те вечери прикупили 8.330 динара за социјално угрожене вишечлане породице .

Детаљније...