Најновије вести

Трактор са прикључним машинама за самохраног оца Милисава и његово троје деце

За пожртвованог оца Милисава и децу – Срђана (15), Слађану (13) и Ненада (7) дошли су бољи дани, јер им је коначно омогућено да живе у условима достојним човека у 21. веку. Посебно су ови услови важни за најмлађе Ђокиће и за правилан психо-физички развој.

Детаљније...

Теслићани још једном на висини задатка – помогнута породица Миљановић

И у 2019. години Теслићани су још једном показали да су итекако на висини задатка и да се Срби за Србе прича прича као мало гдје на свијету. Тако су током читаве године играли фудбал, пикадо, ФИФУ, одбојку, шутирали Тројке, пјевали караоке, шетали, организовали триатлон, а све са једним циљем да братска помоћ стигне до још једне породице.

Детаљније...

Нови дом Гаврића дочекао малу Марију

Једна од приоритетнијих акција наше организације ове године била је помоћ за породицу Гаврић из мјеста Пукиш које се налази на пола пута између Брчког и Лопара. Разлог и више оправдан, Гаврићи су чекали шесто дијете, а једина ствар коју смо ми требали да урадимо је била то да бебу дочекамо онако како то доликује – у потпуно преуређеном дому, са купатилом и по први пут водом у кући.

Детаљније...

Вриједна помоћ за повратничку породицу Гарић из Калесије

Није прошло много времена од прве посјете и упознавања са породицом, тек заиста вриједна помоћ наше хуманитарне организације стигла је и за породицу Гарић, која живи у Федерацији Босне и Херцеговине, у мјесту Гојчин, а које територијално припада општини Калесија.

Детаљније...

У посјети породици Суџум из Гацког

Пут нас је ове године довео и до још једног херцевачког града, овога пута Гацка, гдје смо на позив наших пријатеља посјетили породицу Суџум. Са све већим бројем волонтера и пријатеља наше хуманитарне организације, како у граду Гацку, тако и у самој Херцеговини, појачавају се и активности на том подручју, па се тако створила и могућност да значајније помогнемо и једну породицу у овом крају.

Детаљније...

Завршени радови у дому многочлане породице Ђурић!

Иако овој многочланој породици, заслугом деветоро малих Ђурића, сваки дан протиче у игри и радости, овога пута атмосфера је била на самом врхунцу јер су Ђурићи коначно добили услове за нормалан живот и правилан психо-физички развој њихове деце.

Детаљније...

Након година тешког живота, коначно су стигли бољи дани за тројицу браће Филиповић!

Ако нешто можемо рећи, после скоро петнаест година нашег хуманитарног деловања, да смо често имали прилику да међу најмлађим члановима породица видимо преко потребну искру вере да ће стићи бољи дани.

Детаљније...

„Коцкице из Блока” први пут одржане у Њујорку!

У понедељак, 28. октобра чланови Х.О. Срби за Србе из Њујорка организовали су Коцкице из Блока у истом граду, заједно са власницима The Ground у Чајнатаун комшилуку округа Менхетен. Окупили су се љубитељи фудбала из свих делова „Велике Јабуке” да се заједно такмиче у овом мини турниру и помогну социјално угроженим вишечланим породицама. Учествовало је 8 тимова, 16 такмичара, иприкупили смо 610 долара у добровољним прилозима. 

Детаљније...

Девето Дружење из блока у Дохи!

Као што смо то већ навикли, Срби који живе и раде у aзијској држави Катар, још једном су се окупили, организујући девето Дружење из блока у Дохи.

Детаљније...

„Завртело ми се у стомаку када сте позвали да саопштите да ћете нам помоћиˮ – успешна прва СЗС акција у Тутину

Породица Бојовић из Тутина, коју чине самохрана мајка Љуља и њена деца Љубица (9) и Иван (6), напокон је добила своју нову кућу. Љуља је, присетимо се, дошла 2009. године из Албаније и удала се за Србина. Он је трагично настрадао на трактору 2016. године док је радио у шуми да би обезбедио кору хлеба за своју породицу. Тада је Љуља решила да уз помоћ свог девера и добрих људи остане да живи у Србији.

Детаљније...

Код Ћолета одржан још један Пикадо из блока

По четврти пут Кафана код Ћолета била је домаћин хуманитарног турнира у пикаду. У недељу 20. октобара одржан је Пикадо из блока у Футогу.

Детаљније...