Најновије вести

ОРЛОВИ СУ ИМ КОМШИЈЕ – два прелепа цвета, Лутка (12) и Ана (11), ничу из куће од блата у селу Свињиште!

Управо се завршила сезона брања печурака које смо сестра, брат и ја сакупљали и сушили. Када не учимо, помажемо мами око кућних послова, а тати око пољопривреде – говори вредна девојчица, необичног имена Лутка (12), коју затичемо испред старе и руиниране куће од блата.

Детаљније...

Подстанарски живот је од сада само ружан сан – Милановићима обезбеђен кров над главом!

Живети цео живот у туђем, без икаквих назнака да ће се нешто набоље променити, мука је са којом се борила породица Милановић из села Трпиња крај Вуковара. Десет година стрепети и живети у неизвесности коју са собом носи подстанарски живот, а истовремено подизати четворо малишана Јелену (8), Николу (5), Луку (3) и Сањина (2), крст је који су родитељи Радослав и Сузана заједно тешко носили.

Детаљније...

Ово је сада најсрећнија кућа у целом Кучевишту – породици Комненов испуњени снови!

Aко смо ситуацију код породице Комненов приликом наше прве посете почетком прошле године, описивали сивом и црном бојом, с обзиром на ужасне услове живота који су представљали суморну и безизлазну свакодневицу родитеља Љубчета и Ленче и њихових осморо деце Иване (13), Мартине (12), Мартина (12), Драгице (8), Алекса (8), Спасе (5), Дарка (2) и најмлађе Александре (1), више није тако.

Детаљније...

Обезбеђена помоћ за две породице из Северне Македоније

Занимљива и надасве корисна помоћ испоручена је за две породице са подручја Северне Македоније. Фокус је био на економском оснаживању породица, како би својим радом, успели да привређују сами за себе и да остварују додатне приходе. Укупна вредност испоручене помоћи у овој акцији, износила је 9.840 евра.

Детаљније...

С вером у крајњу победу добра – БОЖИЋНА АКЦИЈА!

Ишчекивање једног од највећих хришћанских празника посебан је извор радости. Ипак, година за нама донела је пуно негативних дешавања која остављају последице на све нас. Слављеничка атмосфера, успомене из најранијег детињства, безбрижно проведено време са породицом и пријатељима – стварале су живописне празничне слике – које су сада замагљене стрепњом од наступајуће зиме.

Детаљније...

„У новој кући биће све једноставније!" – Прибичевићима из Футога изграђена кућа!“ (видео)

Веома смо узбуђени! Деца добијају своје собе. Ситуација је некад била лоша, кућа је била влажна, а сада је све другачије! – рекао нам је радосним гласом отац Мирослав.

Детаљније...

Најмасовнија српска акција икада – МУНДИЈАЛ ИЗ БЛОКА!

Четвртак 24.11.2022. године за Хуманитарну организацију Срби за Србе остаће упамћен као дан када смо успели да у истом тренутку будемо присутни на 170 локација. Акцијом Мундијал из блока показали смо како изгледа када се Срби из целог света окупе око једног и најважнијег циља, а то је подршка Србији!

Детаљније...

Бабићи из Врбаса усељени у свој нови дом! (видео)

Црква ми је дала хлеб, свештеници су нас подучили да је свака породица мала црква, а без организације Срби за Србе и свих људи који стоје иза ње ко зна кад бисмо имали своју кућу – рекао нам је на почетку разговора отац Александар.

Детаљније...

Најмлађи Марјановићи, преузели газдовање породичним домом и поручују – „Осећамо се јако срећно што сте нам омогућили нови почетак у новој кући“

Најнежнија мајка Драгана са срцем већим од свих планета и строги, али правични отац Драган, имају све разлоге да буду најсрећнији родитељи на свету. Када вас деца тако воле и поштују, како нам је у једном чаробном писму захвалности написала њихова најстарија ћерка Катарина (14), не можете рећи да вам нешто недостаје.

Детаљније...

Од Блата, до нове куће – породица Раичевић усељена у свој нови дом!

Чекање се исплатило! Један од наших највећих пројеката у сваком погледу, успешно је окончан. Након две и по године од наше прве посете породици Раичевић из забаченог пештерског села Блато, дочекали смо да породицу уселимо у новоизграђену кућу у селу Трешњевица, које се налази на десетак километара од села у коме је породица до сада живела. Није било лако, али ни околности које су пратиле цео пројекат нису биле лаке ни једноставне.

Детаљније...

Срби за Србе покренули рад у Аустралији!

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља да шири свој добротворни рад на новом континенту – у Аустралији! У току 2022. године активно смо кренули са прикупљањем докумената за регистровање организације. Званично, потврдом од стране Аустралијскe комисијe за добротворне и непрофитне организације (ACNC) Хуманитарна организација Срби за Србе (Serbs for Serbs inc.) почела је са радом!

Детаљније...